måndag 31 maj 2010

Ont i magen..

Detta hittar jag på ett ambull forum.

Och jag får ont i magen, jag hoppas verkligen inte det är dom jag tror det är. Eller dom alla andra tror det är..

Puh!

lördag 29 maj 2010

Helg.

Då är "hell helgen" över. Lite tidigt dom faktiskt känns helt fantastiskt. Jonas ska nämligen ta min tid imorgon, han ville va ledig nästa söndag och då passade jag på, vi ska till Ystads djurpark imorgon. Tror jag.

Det kan bli ändring när en person har en tumme som inte sitter där den ska. Stackars människa.

Annars kan jag berätta att jag är helnojjig på jobbet. Imorse hörde jag folk som gick på taket innan jag öppnat. Fantastiskt löjlig känner jag mig. Jag har iallafall skaffat skydd, nu gäller det bara att ha saken med sig. Och hålla den från klant skallar.

Sist av det jag har att berätta idag är att min Morgan ringde mig i fredags eftermiddag och var sketanes förbannad, inte för att jag kunde gjort så mycket åt det. Alla hundarna fick avmasknings medel i torsdags och de tre timmarna de fått vara ensamma i fredags passade de på att skita ut allt de hade i tarmarna. Det var tydligen skit överallt, på bordet, i soffan och i varenda rum. Är det då man ska va tacksam att man inte kommer hem först?!

tisdag 25 maj 2010

Smörgås rån.

Detta suger verkligen häströv. Det här rånet alltså, som jag hade turen att inte behöva vara med om. Men ändå. Det suger.

Tänk om, tänk om.. Om inte Jonas ändrat våra scheman för ett tag sen, och hade i åtanke att jag är förbannat morgon trött, så var detta min tid att jobba. Och tänk om, tänk om det hade varit jag som stod där i morse när en fjant pinnar in med sin lilla leksak i handen.

Han hade fått pengarna, helt klart, jag hade nog försökt att ge honom så lite som möjligt, men han hade fått dom. Utan problem. Men när fanskapet säger att han ska ha mina nycklar, det vetifan om jag gått med på det så lätt. Visst är jag sur på Runar, men jag vill väl ändå inte att han ska dö. På det viset. Då är plötsligt rånet en helt annan sak. Typ mot mig, inte mitt jobb.

Men nu är det ju inte bara JAG JAG det handlar om. Det handlar om en tjej som han rånade och skrämde skiten ur. Och jag tycker så synd om henne. Jag var nog i sämre skick än henne när jag kom på plats, jag målade en stor bild av hur hon skulle må. Som tur var var det inte så farligt som jag föreställt mig. Nu handlade det om mig igen..

Vi får se när detta har läkt hos Linda. Och jag kan aldrig tro att det går på ett ögonblick.

För att komma tillbaka lite till MIG, tack alla som ringt och kollat om jag var Ok, och det var inte jag som blev drabbad.

Rån

Här händer stora grejer. Affären blev rånad. Stackars Linda.

måndag 24 maj 2010

Detta har hänt.

Oväntad bloggpaus blev det. Varken tid eller ork att skriva nåt. Ni får en snabb uppdatering på vad som hänt sen sist:

Rubbade Runar bor kvar i Gaddaröd. Trodde de skulle ringa i dag om honom, men så var ikke fallet. Fan va jag inte vill ha honom.

Inte varit på konfirmation. Dålig stil? Nja, jag tycker inte det. Berättade för den berörda idag om varför jag inte kom och hon såg ut som ett frågetecken, förstod inte alls varför någon annan sagt som den gjort. I vilken fall som brydde hon sig inte så mycket om att jag inte var där eller inte.

Fått trista hundnyheter. Sånt som händer andra ni vet. Gör ont i mitt hjärta.

Haft med psyk hunden på kurs, som betedde sig som... ett psyk! Pinsamt är vad det är!

Det var väl typ det hela. Anledningen till att jag inte suttit här har väl varit pga att jag mått kass av den här ovänskapen jag drog på mig för en evighet sen, men det känns mycket bättre idag när jag snackat med "hon" som det gällde. Och det gällde inte henne. Fan va rörigt. 50% mindre ovänskap. Klart och tydligt.

Imorgon är det kurs igen för psyko. Och Morgan har lagat min sele, som jag har stora förhoppningar på.

måndag 17 maj 2010

Vann inte..

Skulle bara berätta att min bikini inte vann och tävlingen är avslutad. Och har tydligen varit ett bra tag.
Detta betyder att ni inte alls varit inne och röstat varje dag, för då hade ni väl berättat att tävlingen vart avgjord?!

Låter den ändå va uppe ett tag till då jag fortfarande tycker den är förbannat snygg!

söndag 16 maj 2010

Sagan om Runar.

Det var en gång ett fruntimmer som hette Emma. Emma hade en gul fet räserbil som hon älskade högt. Men den gula räserbilen började bli gammal och behövde ersättas av något nyare. Emma hittar en bilhandlare som vill ge hela 20 lusentappar för räserbilen. Det tycker Emma och hennes pojkvän låter som en bra idé och de börjar leta efter en bil att byta med. Emma hittar inget intressant, antingen är det för dyrt eller beige tygklädsel. Men pojkvännen har hittat nåt han gillar - nämligen en annan Audi, som driver på alla fyra hjulen och ser lite ut som en jeep. Emma är väl inte jätte imponerad och får väl ge bilen en chans. Bilen flörtar allt vad den kan med Emma och känslor uppstår.

Emma som har en ful ovana att ge sina bilar namn, letar efter nåt passande till bilen som heter RUB. Förslag på Riktigt-Underlig-Brud kommer upp med det gillas inte. Det får bli Rubbade Runar.
En dag när Emma är ute och kör med Runar tänds det en lustig lampa. Det är en liten oljekanna som det står "low" i. Emma behöver fylla på olja efter en hel vecka. Emma ringer bilhandlaren för att vara säker på vad det ska vara för olja i. Hon får reda på att det ska vara halvsyntet, lite lustigt, men de måste ju veta bäst. Efter någon dag när Runar står och ska bli varm på morgonen råkar Emma gå förbi fönstret och ser att Runar brinner! Det gjorde han förstås inte men det var extremt mycket rök. Vit och helt ogenomskinlig. Emma kör till bilhandlarens verkstad, och när de plockar av alla skydd och kåpor runt motorn hittar vi var all olja blivit av. Så de berättar att de ska byta lite packningar och det går ju bra, passa på att fixa torkaren bak, CD-spelaren som inte funkar och balansera om hjulen.

Pojkvännen hämtar bilen på verkstaden, och när Emma sätter sig i bilen blir hon rasande! CD-spelaren var bytt till en vanlig, vilket var bra då man kan byta den själv om man vill men! Det såg ut som en bebis kopplat in den, fult utskuret runt den plus att de glömt koppla in antenn och högtalarna bak. Bilhandlaren säger, nemas problemas, det fixar vi!

Sen får Emma tillbaka Runar med annan original stereo, ful som stryk och skrotig till tusen, men hon bryr sig inte. Sen börjar Runar låta illa när Emma svänger, och det luktar olja igen. Nu läcker Runar på ett nytt ställe i motorn och en drivknut är kass och Runar hoppar som en.... Ja, nåt som vibrerar mycket.. Då kan de ju ändå fixa en ny stereo när de ändå ska laga han.

Så det blir en ny stereo i Runar, han får en framvagns inställning, ny balanserade hjul för tredje gången, nya bromsskivor runt om. Och ny drivknut. Nu är Emma nöjd!

Så upptäcker Emma att Runar inte bromsar så mycket baktill, det syns liksom på broms skivorna. Men Emma skäms för att ringa igen så hon bryr sig inte. Sen backar inte Runar som han ska, det har han inte gjort på hela tiden men Emma har hela tiden trott att det var den där antispinn grejen som bråkar. Först var det ju snö i flera månader, sen var det dynga, men nu är det fanimej torrt som fnöske och Runar vill ändå inte backa upp från uppfarten. Emma kommer på knep för hur hon ska kunna komma upp, utan att ringa bilhandlaren igen. Sen vill den nya stereon inte spela CD skivor så bra, det sprakar en hel massa, då slutar Emma spela CD.

Men så i torsdags när Emma ska köra hem från hundskolan är det en helt ny lampa som lyser, det är en liten bil, med en pil upp, och en pil ner. Eftersom bilen är höj- och sänkbar provar Emma det och inget händer.. Emma låser bilen när hon kommer hem, för då höjer den sig alltid, men inte denna gång.

Så i fredags! Då körde Emma till bilhandlaren och var milt sagt förtvivlad. Hon bönade och bad om att få byta Runar till nåt annat. Bilhandlaren tyckte synd om Emma och skulle ringa verkstaden och fråga om det var lönt att göra vid mer på honom. Och så frågade han hur mycket hon hade kvar att betala på honom, och Emma hoppas, hoppas att de ringer imorgon och säger att hon kan få byta Runar mot nån annan.

torsdag 13 maj 2010

Vardagslydnad!

Så nu har min nervösitet släppt. Omgångens första kurs är avklarad och jag känner mig faktiskt nöjd. Nervös så jag höll på att skaka sönder men efter att ha pratat lite med deltagarna kändes det helt okej.

En stor del av nervösiteten var väl hur vera skulle se till att sköta sig. Och fastän insidenten i söndags kändes hon som min vanliga goa hund. Underbart.

Så jag somnar med gott samvete ikväll, godnatt!


Bloggar via iPhone

tisdag 11 maj 2010














Test

Hittade en app och testar om jag kan blogga via min helfeta iPhone.

Uppe med tuppen.

Uppe och jäkligt vaken efter två koppar kaffe med Tobbe som ringde 7:38, och säger att jag har 5 minuter på mig att brygga kaffe. Fan va tidigt. Hur ska jag orka med kvällen?

Igår var en helt värdelös dag. Kände mig helt orkeslös och nere. Jag börjar undra om jag fattas något? Nån viktig vitamin eller lycklighetskänsla. För den infinner sig inte, lyckligheten. Jag borde va glad, har jobb, karl och mina dogs. Ändå är det ingen gladhet i mig.

Jag har ingen ork i kroppen, vill inte ens lyfta på benen när jag går. Jag vill ligga raklång på golvet och inte göra nånting. Hade jag kunnat göra ett val, hade jag valt det senare. Men det är inget alternativ.

Det är dags för jobbet, ha det!

söndag 9 maj 2010

Little Vera

Om jag googlar Little Vera, som jag har börjat kalla henne, kommer det fram naken bilder på en tysk Vera. Jag ska nog passa mig för vade jag kallar mina hundar.

Idag har jag kommit fram till att jag gjort helt fel rasval. Det förväntas liksom lite att man är hård och tuff mot dessa hundar. Vilket jag inte är. Så om Little V drar är det helt ok att fota till henne lite så hon vet sin plats. Ingen skulle nog reagera om jag gjort det.

Mitt självförtroende har fått sig en törn idag. Pang bom!

lördag 8 maj 2010

R.R.

Jag är så trött på Rubbade Runar. Jag kan nog ärligt säga att jag hatar honom. Lite kärlek finns nog kvar nånstans eftersom han fortfarande har ett namn. Men jag hatar honom ändå.

Jag fattar inte vad det är som gör att han mår bättre av att jävlas med mig? Det är ju nåt hela tiden. Jag vill lämna tillbaka honom. Kan man det?

Kan jag säga att jag hatar honom och vill lämna tillbaks honom? För att han bråkar med mig? Kan jag det när han inte ens är min, utan ett bolags?

Gah!

fredag 7 maj 2010

Kvällsfördriv.

Min Morgan googlade hundfrågor och hittade denna länken. Här har jag alltså suttit en bra stund och svarat på frågesport. Självklart är hund delen roligast. Måste dock erkänna att jag hade inte mer än 5 rätt av 10 i "Vad kan du om Amstaff". Mycket dåligt, om jag får säga det själv.

Den efterlängtade helgen är här och gissa vem som ska sova länge imorgon. Riktigt länge om jag får bestämma. Det blir nog mycket kaffe imorgon, och hund för hela slanten på söndag. Kul.

Trodde att nu när jag fått min iPhone skulle ajg kunna blogga lite från den. Inte då. Nån som gör det? Jag kan alltså inte skriva i själva rutan. Rubrik går bra, men sen då? Snälla snälla berätta för en blond.


Jag måste nog göra nåt med mina hundar nu, jag har fyra stycken runt mig som pockar på uppmärksamhet, och Nikita är inte inräknad. Fick en Dilba i knäet, tror nästan hon vill klicka lite.

Hörs!

onsdag 5 maj 2010

Attans bananer!

Nä det gick käpprätt åt skogen idag. Med planerna alltså. Vädret lydde inte, blåste gjorde det som är det värsta jag vet. Det blev en runda med dammsugaren, sen blev det skinande rent. Eller inte.

Tog mig bort till grannen idag, som är intresserad av hur klicker träning funkar. Så jag, Vera valp och klickern begav oss dit. Börjar med att klicka in vovven som är är blandis BC/Flat.
Vera börjar flåsa i bilen och jag slår mig själv lite i huvudet. Lämna inte hunden i bilen! Jaja, så fasligt varmt blev där inte, men skulle lätt kunnat bli, om jag glömt bort det helt.
Så vi klickar in, klickar upp. Tar ut Vera ur deras rastgård, tänkte se om de gick ihop. Ni förstår, vovven var lite osäker, både på hundar och människor. Inget dåligt på nåt sätt, bara väldigt försiktig med svansen långt ner. Vera har ju då träffat alla möjliga slags hundar, och är mycket duktig på hund språk. Så hon springer fram mot vovven, gör sig låg, slickar sig om munnen och verkligen visar att "jag är snäll". Helt ok säger vovven, men lite skum är du allt. Så Vera tar ett varv, kollar läget på gården med vovve efter sig. Tar in Vera i rastgården igen och börjar jobba med vovven.

Börjar med frivilliga sitt, fortsätter med runda en kruka, denna hund snappade upp att följa kroppen väldigt snabbt. Och sista övningen blir att gå mellan benen, vilket hon tyckte var helt ok, för där tänkte hon stanna. Den roliga grejen var väl att det var mellan mina ben hon valde att stanna, inte mattes. Självförtroende.

Avslutar med att de ska få leka om de vill, och det vill vovven. Men vovven är inte van vid små tjockisar som inte kan springa fort, så hon försöker och försöker, och Vera flåsar.
Så vi avslutar här, med läxa, till nästa gång vi ses ska matte ha klickat in ett beteende.

Väl hemma var farmen klar, coh jag sätter mig framför datorn. Det plingar i mobilen, men det kan väl vänta. Sen kommer det en bil. En kompis bil. Och det är Kristina med son som är ute och kör. Så kul med spontan besök!
Alla hundarna fick visa hur odrägliga de kan va när det kommer besök, Nova välter folk, Nikita slickar öron och Troja luktar illa. Gissa vad?! Vera sköter sig bra, för hon är upptagen med ett ben.

Men hur det än var, tror jag inte att de var livrädda att bli uppätna av de livsfarliga-mördar-hundarna.

tisdag 4 maj 2010

Väder gud.

Imorgon är jag ledig, minsann hela dagen oxå. Planerna är stora, jag ska sova tills jag vaknar, men hoppas ändå vakna vettigt så att jag hinner med något.

Helst ska det vara lite halvtaskigt väder när jag gått upp så jag kan farma, käka mackor och dricka kaffe utan dåligt samvete. Sen hade jag tänkt dammsuga, sitta lite till framför datorn, plocka undan lite grejs. Tar nog inte helt lång tid då jag faktiskt städade hyfsat noggrant förra tisdagen.

Sen ska det bli helt fantastiskt väder - vindstilla och sol - för då ska jag ta med mig alla dogsen ut och vi ska hjälpas åt att göra rent till kaninerna. Jag plockar ut skiten ur burarna, och de äter den.

Så ser dagen ut och fan ta vädret om det jävlas med mig!

söndag 2 maj 2010

Sådär ja..

Nu var hell-weekend över. Har egentligen gått rätt så smärtfritt för den där timmen jag fick stänga tidigare gjorde på sig, liksom trevliga arbetskamrater. Förresten lyckades vi skrapa ihop 6 rätt på hästarna nu igen. Andra gången vi lyckas nu och gissa vad... Förra gången gav raden 38kr, denna gång blev det hela... Hör och häpna: 28Kr. Helt fantastiskt.

Imorgon är det introduktions dag för alla nya kursare på skolan. Det ska bli spännande att se vad det kommer för några denna omgången. Min kurs är full iallafall och det är 2 st som jag "känner" sen tidigare, så det ska bli spännande att se vad resten är för några. Det känns kul att hålla kurs igen. Det enda som jag inte tycker är så kul är att jag ska stå framför alla dessa människor och presentera mig! Hua!
Presentation ville de ha på kolmården oxå när vi var där, 21 st för mig helt okända personer, och jag svettas, darrar och får ett mindre hjärnsläpp. Akut tunghäfta. Jag stammar när jag blir nervös. Tydligen nåt som sitter i sen unga år, då jag fullkomligt tvärvägrade att göra saker framför alla i klassen. Då det inte gick att vägra, protesterade jag genom att skita i att göra de där arbetena eller så enkelt som skolk. Och med detta hjälpte jag ju mig själv jättemycket.

Så jag lägger till en sak till, till min lista över vad man ska kunna köpa på apoteket:
*Inspiation
*(Ny) Mod

Behöver jag en forskare eller politiker för detta?