söndag 5 februari 2012

Mätt i magen

Jag tror inte bebis blir mätt på min mat. Det suttas hej vilt i luften.

Som i onsdags, vaknade när det ljusnade ute och Rocky sa att han ville ha mat. Hivade fram tutten, somnar om. Vaknar en timme senare och samma visa igen. Såhär håller det på hela dagen, äta, somna, vakna 15-30 minuter senare och vill ha mat igen. Får man inte mat skriker man hysteriskt. När klockan var 3 på eftermiddagen gav jag upp och blandade en flaska ersättning istället och han sov i 5 timmar.

Så då är ju frågan, ska man hålla på och klödda med den här amningen? Han går upp i vikt som han ska, om inte mer. Jag ser att det kommer mjölk, men han vill kanske ha grädde istället. Sen tycker jag att det finns några punkter att tänka på innan man bestämmer sig. + punkter då.

1. Tuttemjölk ska vara bra för bebisens immunförsvar och en del andra saker. Och det är ju klart att man vill Rockys bästa.

2. Bra för ekonomin.

3. Enligt rykte ska det även vara bra för viktminskning, vilket passar bra då min rumpa numera har fler gropar än vägen mellan gaddaröd och önneköp.

- punkterna är väl att jag inte tycker om att ha nån som sliter och drar i dom. Och att jag är för blyg för att hiva fram dom överallt.

Tips och synpunkter?




Nu är bebis snart en hel månad gammal och besöken börjar mattas ut, det gillar jag inte! Missförstå mig inte nu, jag är glad för alla besök jag haft, men sluta inte. Jag sitter här hemma och ugglar hela dagarna. Feel free to visit!

9 kommentarer:

  1. Du kanske är som jag var. Massor av mjölk men det var mest blask. Inget dom blev mätta på. Jag gav upp tidigt och då blev dom betydligt gladare bäbisar. Jag kommer!! Snart!!

    SvaraRadera
  2. Hej min vän:-) Jag tycker + punkterna överväger men.. det ena behöver inte utesluta det andra.. Ge honom bröstmjölk så långe du har o komplettera med flaskan när du tycker det känns bäst. Jag har varit med om alla varianter och det har funkat vilket som. Även om jag aldrig hälsar på dig annars så vill jag gärna komma en stund om det går bra:-) Vi snackar ju skit ändå ibland:-) Kram

    SvaraRadera
  3. Jag valde ju medvetet bort amningen helt denna gång pga strul första gången. Store killen har fått bara flaska från 2 veckors ålder, och har absolut inte sämre immunförsvar än någon annan, tror inte lillen kommer att lida några men heller. Visst är det billigt och bekvämt med inbyggd mat, men fördelen med flaska är att man har koll på hur mycket de äter, det blir en annan regelbundenhet och de blir mätta varje gång. Plus att vem som helst kan ge mat, och närhet får ju bebisen förhoppningsvis även utan tutten. Lycka till!

    SvaraRadera
  4. Ps: har du provat att ge honom napp när han suttar i luften? Ibland har de bara ett stort sugbehov, det är inte bara hunger. Kram!

    SvaraRadera
  5. Jag kommer snart. :)

    Du kan väl kombinera ersättning och amning? Det gjorde jag med Nemo eftersom min mjölk inte räckte till. Tanka honom full med ersättning på kvällen, amma sen om det funkar, när han inte verkar bli mätt så kör du ersättning igen.

    SvaraRadera
  6. Hej, så söt eran lilla bebis är, undrar hur ni får ihop vardagen med bebis och 3 vovvar....hinner du ge alla lika mycket uppmärksamhet....Ha en fin dag. Kram

    SvaraRadera
  7. Jag vill också komma! Samtidigt som LottaS :) Du kan väl ge honom både och? Han är ju i en ständig tillväxtfas. Du löser det nog :D Kram

    SvaraRadera
  8. Ja jag har faktiskt fått ge honom både och, det gör ju så ont i hjärtat när han är ledsen. Jag är bara lite rädd att min mjölk kommer att typ sina. Han klarar ju sig betydligt bättre på ersättning än tutte. Så ibland kan det gå länge mellan gångerna. Napp används men är han hungrig ratas denna.

    Marie: Jag undrar om inte hundarna tom får mer uppmärksamhet nu när jag är hemma hela dagarna, innan hade man ju ett jobb att sköta.

    Alla andra: Det verkar som att jag har amssor av besök att vänta :)

    SvaraRadera
  9. Om han är en månad gammal nu så är han säkert inne i en tillväxtperiod och då ska det suttas hela tiden! Mer sutt = mer mjölk :)
    Så var det med mina båda. Med Erik gav jag upp, men med Olle fick jag stå ut med suttandet, plus att han fick ersättning när jag helt enkelt inte stod ut med att han hängde i tutten hela dagen. Och det går över!
    Om du vill amma, så är mitt tips att stå ut lite till :)
    För när det väl fungerar så är det ju suveränt och praktiskt. Och billigt såklart!

    Tipset är ju med att han får ersättning till natten, så du får sova gott några timmar i alla fall!

    Good luck med mjölk, boobies och gropiga röven :)
    Puss!

    SvaraRadera