onsdag 8 februari 2012

Namn

Mitt favorit namn var ju Rocky, lite tufft, rockigt och ovanligt. Uttalas normalt och lätt att säga. Morgan sa absolut NEJ! Han tänkte på Rocky Balboa och jag tänkte på en amerikansk bulldog. Morgans förslag var Lars-Göran och några andra som inte var ett dugg seriösa. Sen kom ju bebben ut och barnmorskan frågade vad han skulle heta? Jag tittar på Morgan och han säger typ, jaja, okej då. Jag är lycklig och svarar glatt, Rocky!

Man brukar traditionsenligt ge barnet mer än ett namn. På min sida har nästan alla tre namn och på Morgans har de flesta två namn. Hur ligger det till? Finns det nån oskriven lag på hur man gör när man ger sina barn extranamnen? Jag tycker ju att tre namn är rättvist, ett tilltalsnamn, ett från moderns sida och ett från pappans sida.
I vilket fall som är det ännu flera namn som man ska komma överens om. Morgans morfar (tror jag) hette Oswald, och det tyckte jag var lite coolt. Sen är det ju om han ska få nåt namn från min sida. Då är valet självklart. Det är inget jättefint namn men personen som hade det betydde så otroligt mycket för mig. Så pass mycket att bara att jag skriver om det gör mig bölig. Så pass mycket att jag inte har kunnat säga det till Morgan för jag blir bölig. Tänker jag på hur jag ska säga det bölar jag.

Alltså sorgen efter min morfar, den tar aldrig slut. Jag tänker på honom skitofta och jag blir lika ledsen varje gång. Jag saknar honom så och jag har så dåligt samvete för att jag var så självisk sista tiden att jag inte hälsade på honom. Han hade inte koll på vem jag var sista tiden och det var jobbigt för mig att se. Det var säkert lika jobbigt för honom att inte kunna placera människan framför sig.
Jag är ledsen för att han inte fick träffa Rocky.

Och inte blev det bättre när jag kom på att morfar dog 10/10 och Rocky föddes 10/1.

6 kommentarer:

  1. Förstår precis hur du känner, för nu sitter jag här med tårarna rinnande... Men visst blir det fint!

    SvaraRadera
  2. Så klart ska han ha din morfars namn. Min dotter är som du vet döpt efter min älskade mormor och det var en självklarhet för mig. Håller med dig om att Oswald är coolt! Men han måste heta Morgan också. Du vet, äldsta sonen ska ha pappas namn. Sen kan ni döpa resten av fotbollslaget till vad ni känner för. Hahahaha!

    SvaraRadera
  3. Så var det för mig också, därför kändes det så bra att kunna hedra honom genom att ge store killen hans namn. Men visst känns det i hjärteroten, det kommer det alltid att göra. Kram!

    SvaraRadera
  4. Jag tycker oxå att andranamnen ska betyda något, annars kan det lika gärna vara. Jättefint att du vill hedra din morfar!

    SvaraRadera
  5. Vi har valt två namn ett gillanamn och sen växelvis något från släkten. Det finns också de som satsar på att döpa sina barn med namn på samma bokstav utan att de har nån koppling till släkten alls.. Oswald är jättefräckt och din morfar blir jätteglad att få sitt namn till nästa generation. Gå på magkänslan:-)

    SvaraRadera
  6. When spreading seeds, sprinkle half the seeds on one direction and half in the opposite direction.Top-dress the seed with manure, organic matter or topsoil using a rake. It has amazing features that would make a kid look in awe and it cannot skip the charm of the adults too. A cleanser is best used just before bed time, and you should gently massage it into your face, leave it a for a few minutes, and then remove. [URL=http://lopolikuminr.com ]trochoid[/URL] But there was a problem:You see, playing video games now days is no easy task. Many wedding planners agree that Calla lilies are one of the most elegant cut flowers available.

    SvaraRadera