söndag 16 maj 2010

Sagan om Runar.

Det var en gång ett fruntimmer som hette Emma. Emma hade en gul fet räserbil som hon älskade högt. Men den gula räserbilen började bli gammal och behövde ersättas av något nyare. Emma hittar en bilhandlare som vill ge hela 20 lusentappar för räserbilen. Det tycker Emma och hennes pojkvän låter som en bra idé och de börjar leta efter en bil att byta med. Emma hittar inget intressant, antingen är det för dyrt eller beige tygklädsel. Men pojkvännen har hittat nåt han gillar - nämligen en annan Audi, som driver på alla fyra hjulen och ser lite ut som en jeep. Emma är väl inte jätte imponerad och får väl ge bilen en chans. Bilen flörtar allt vad den kan med Emma och känslor uppstår.

Emma som har en ful ovana att ge sina bilar namn, letar efter nåt passande till bilen som heter RUB. Förslag på Riktigt-Underlig-Brud kommer upp med det gillas inte. Det får bli Rubbade Runar.
En dag när Emma är ute och kör med Runar tänds det en lustig lampa. Det är en liten oljekanna som det står "low" i. Emma behöver fylla på olja efter en hel vecka. Emma ringer bilhandlaren för att vara säker på vad det ska vara för olja i. Hon får reda på att det ska vara halvsyntet, lite lustigt, men de måste ju veta bäst. Efter någon dag när Runar står och ska bli varm på morgonen råkar Emma gå förbi fönstret och ser att Runar brinner! Det gjorde han förstås inte men det var extremt mycket rök. Vit och helt ogenomskinlig. Emma kör till bilhandlarens verkstad, och när de plockar av alla skydd och kåpor runt motorn hittar vi var all olja blivit av. Så de berättar att de ska byta lite packningar och det går ju bra, passa på att fixa torkaren bak, CD-spelaren som inte funkar och balansera om hjulen.

Pojkvännen hämtar bilen på verkstaden, och när Emma sätter sig i bilen blir hon rasande! CD-spelaren var bytt till en vanlig, vilket var bra då man kan byta den själv om man vill men! Det såg ut som en bebis kopplat in den, fult utskuret runt den plus att de glömt koppla in antenn och högtalarna bak. Bilhandlaren säger, nemas problemas, det fixar vi!

Sen får Emma tillbaka Runar med annan original stereo, ful som stryk och skrotig till tusen, men hon bryr sig inte. Sen börjar Runar låta illa när Emma svänger, och det luktar olja igen. Nu läcker Runar på ett nytt ställe i motorn och en drivknut är kass och Runar hoppar som en.... Ja, nåt som vibrerar mycket.. Då kan de ju ändå fixa en ny stereo när de ändå ska laga han.

Så det blir en ny stereo i Runar, han får en framvagns inställning, ny balanserade hjul för tredje gången, nya bromsskivor runt om. Och ny drivknut. Nu är Emma nöjd!

Så upptäcker Emma att Runar inte bromsar så mycket baktill, det syns liksom på broms skivorna. Men Emma skäms för att ringa igen så hon bryr sig inte. Sen backar inte Runar som han ska, det har han inte gjort på hela tiden men Emma har hela tiden trott att det var den där antispinn grejen som bråkar. Först var det ju snö i flera månader, sen var det dynga, men nu är det fanimej torrt som fnöske och Runar vill ändå inte backa upp från uppfarten. Emma kommer på knep för hur hon ska kunna komma upp, utan att ringa bilhandlaren igen. Sen vill den nya stereon inte spela CD skivor så bra, det sprakar en hel massa, då slutar Emma spela CD.

Men så i torsdags när Emma ska köra hem från hundskolan är det en helt ny lampa som lyser, det är en liten bil, med en pil upp, och en pil ner. Eftersom bilen är höj- och sänkbar provar Emma det och inget händer.. Emma låser bilen när hon kommer hem, för då höjer den sig alltid, men inte denna gång.

Så i fredags! Då körde Emma till bilhandlaren och var milt sagt förtvivlad. Hon bönade och bad om att få byta Runar till nåt annat. Bilhandlaren tyckte synd om Emma och skulle ringa verkstaden och fråga om det var lönt att göra vid mer på honom. Och så frågade han hur mycket hon hade kvar att betala på honom, och Emma hoppas, hoppas att de ringer imorgon och säger att hon kan få byta Runar mot nån annan.

4 kommentarer:

  1. Håller tummar och tår för att du får byta. Rubbade Runar ska inte vara hos Sköna Emma. Se till att den nya bilen blir guuuul!

    SvaraRadera
  2. Det var en sorglig saga.:( Tänk vad ledsen Runar måste vara nu när du inte vill ha honom längre..... Hoppas verkligen att det löser sig!!!:)
    Kram Kristina

    SvaraRadera
  3. Håller tummar och tassar! Kram

    SvaraRadera