torsdag 13 augusti 2009

Tråååkigt..

Har haft besök hela dagen efter jobbet. Så inget speciellt har hänt..

En dag kvar att jobba sen är det faktiskt ledig helg! Ska bli ganska skönt, har jobbat lite varje helg nu ett tag.



Läste förresten om en ny pitbull attack i sölvesborg. Hunden som blev attackerad dog. Tråkigt, och jag menar det. Det konstiga är bara att allt man läser om de här "pitbullarna" är att de biter sen släpper de inte. Käftarna ska tydligen "låsa" sig, har aldrig varit med om det, därimot att de har en vilja som gör att de inte släpper när de fått det för sig. Den här bullen hade väl bitit vilt omkring sig och lyckats bita den andra hundens ägare i handen.

Jag är bara förvånad. Hunden skulle beläggas med koppeltvång och få genomgå ett mentaltest. Troligen inte avlivas. Ska bli spännande att se insändarna i tidningen imorgon bitti..



Här har ni länken om attacken:
http://www.kristianstadsbladet.se/article/20090812/BROMOLLA/313509521/1338

Denna är ny och den hade jag inte sett:
http://www.kristianstadsbladet.se/article/20090813/BROMOLLA/973404055/1338/&/Nu-avlivas-den-losa-hund-som-attackerade

Har ni tid, kolla in kommentarerna under artiklarna. Berätta gärna vad ni tycker.

Det blev minsann ett litet inlägg ändå =)

Kramar till er!

2 kommentarer:

  1. Nu blir jag trött igen! Att tala om mord när man talar om hundar är så fel. Mord är planerat och det är inte hundar kapabla till. Det är inte hundens fel! Jag är så trött på att man kallar dessa hundar "kamphundar". Det gör bara att människor får fel uppfattning om dessa raser som rätt behandlade är hur fina hundar som helst. Händelsen är djupt tragisk och kanske är det rätt att avliva just denna hunden men bara för att ägaren inte har haft förmågan att socialisera hunden rätt. Som vanligt får hunden betala priset för att vi människor inte vet vad vi har i kopplet. ALLA hundar är kapabla till att bita andra hundar om dom inte får rätt signaler från oss. Oj, så långt det blev. Jag ska sluta nu.

    SvaraRadera
  2. Skriv så långt du vill. Kloka ord blir man inte trött på =)

    SvaraRadera